Nacionalni park Krka – priroda u kojoj zastaje dan

20 јун · admin · Bez komentara

Čaroban prizor hladne ali kristalno čiste Krke, dovešće vas do iskušenja da bez razmišljanja skupite snagu i krenete niz vijugavi put do slapova. Isprepletano zelenilo u kombinaciji sa kamenjem daju vam utisak da je to mesto koje se ne zaobilazi nikako. Bajkoviti izgled Nacionalnog parka Krke će vas brzo oboriti sa nogu.

 


Nedaleko od grada Knina, u podnožju planine Dinare, izvire jedna od najlepših ali i najhladnijih reka – Krka. Reka Krka je kristalno čista reka, a voda je zeleno-plave boje. Posebna je po svojim slapovima, kojih ima 7: Roški slap, Skradinski buk, Miljacka slap, Slap Rošnjak, Manojlovački slap, Slap Brljan i Bilušića buk. Ova neverovatna reka u okruženu ima bogatu floru i faunu i sve je to doprinelo da se ovo mesto proglasi magičnim Nacionalnim Parkom Krka.

 

Nacionalni park Krka obuhvata površinu od 109 km² najlepšeg toka reke Krke. Ovaj park ima nekoliko ulaza, a glavni su Lozovac, Skradin, Roški slap, Burnum i Kistanje. Mi smo pristupili ovom prelepom Nacionalnom Parku sa ulaza iz Kistanja i odlučili smo se da obiđemo slap Bilušića buk.

 

 

Slapovi Krke Smith travel

 

Gusto i isprepletano drveće čitavim putem pravi hlad koji vas uvodi u carstvo parka. Vijugavi, kameni put koji vodi do slapa doprinosi čarobanom izgledu ove prirode, a na svakih 50 metara možete zastati na nekoj od drvenih klupica gde možete odmoriti uz pogled na ovu divnu prirodu. Na stazama su postavljene info table, gde su istaknute činjenice i zanimljivosti o tom slapu i o samom parku.

 

Kada se spustite do slapa, dah prosto zastane, jer je intezitet vode veoma jak, a kapljice vode možete osetiti svuda po vama. Boja je neverovatna, ali njena kristalna čistoća daje vam mogućnost da pratite oslikane siluete riba koje se kreću blizu obale. Ovakav prizor mora da se doživi, jer je zaista fantastičan.

 

Nacionalni Park Krka Smith Travel

 

Voda je izuzetno hladna i brza, a stenovito dno je zanimljivo kupačima, jer sa njih mogu da skoču u vodu. Do samih slapova nije preporučljivo ići zbog potencijalnih nezgoda, ali im se možete približiti na nekoliko metara i to je sasvim dovoljno za ovakav prizor.

 

Oni koji iz nekog razloga ne mogu da priđu Krki mogu da posmatraju sve slapove sa okolnih vidikovaca i uživaju u neverovatno pogledu na ovu divnu  prirodu. Jedan dan u ovakvoj prirodi vredi kao zlato, iz tog razloga ovo je naša preporuka, jer smo sigurni da ćete se vratiti još koji put na ovo savršeno mesto.

 

Ознаке: , , , ,

Kategorija: BLOG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

октобар 2017.
ПУСЧПСН
« сеп  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

SMITH TRAVEL

  •   Kapetan Mišina 17, 11000 Beograd

  •    Tel: 011/2910688, 061/6418409

  •    Mail: office@smithtravel.rs

         

FACEBOOK FEED

Svaki dan je dolce vita. 🇮🇹🛵

www.smithtravel.rs
#vikend #dolcevita #putovanja #smithtravel #dorcol
...

View on Facebook

INSTAGRAM FEED

MOGUĆNOST PLAĆANJA

© Copyright 2016 by Smith Travel

Feedback & Support