KALABRIJA

Kalabrija

 

Kalabrija je najjužnija regija koja se nalazi na italijanskoj “čizmi”. Od ostrva Sicilija, deli je Mesenski moreuz. Na istoku I jugu izlazi na Jonsko, a zapadne obale zapljuskuje Tirensko more.

Regija predstavlja jedinstvenu mešavinu različitih etničkih grupa, tradicija, folklora, umetnosti, dijalekata, kulture i jedinstvene, originalne gastonomije. U mnogim stvarima se može upoediti sa severnom Sicilijom. Tirenska obala je dinamičnija sa vice uvala, dugih plaža, ali i stenovitih rtova I litica i mnogo zelenila.

Kalabrija obiluje brojnim crkvama, samostanima, dvorcima i palatama koje prkose vremenu.

Tokom istorije Kalabriju su naseljavali različiti narodi, Grci, Rimljani, Normani, svi su ostavili tragove svog boravka u ovoj regiji pa danas turisti mogu uživati u kombinaciji dijalekata, folklora, umetnosti tradicije i jedinstvene gastronomije na čemu im zavide mnogi turistički centri Mediterana.

U glavnom gradu pokrajne, Katancaro (Catanzaro), nalazi se jedan od najviših evropskih mostova, kao i ostaci zamka iz romanskog perioda. Sedište je Univerziteta Kozenca, koji vrlo često nazivaju i „muzej na otvorenom“

Još jedan od važnih gradova pokrajne je Redjo di Kalabrija (Reggio di Calabria), koji je najveći i najstariji grad Kalabrije. Poznat je po Nacionalnom Muzeju Velike Grčke (Museo Nazionale della Magna Grecia), u kom se čvaju najznačajniji artefekti tog vremena., kao što su bronzane statue, koje su poznate širom sveta.

Prelepim plažama, slikovitim predelima i nestvarnim morem, na Tirenskoj obali izdvajaju se Paola, Scila (Scilla), Skalea, Tropea, Pico (Pizzo), a na Jonskoj obali privlače pažnju Soverato, Badolato, Sibari i još mnogo fantastičnih mesta koje vaše letovanje pretvaraju u nezaboravno iskustvo.

ISTRAŽITE TROPEU

VIŠE

ISTRAŽITE CAPO VATICANO

VIŠE

ISTRAŽITE BRIATICO

VIŠE

ISTRAŽITE PIZZO CALABRO

VIŠE

SMITH TRAVEL

  •   Kapetan Mišina 17, 11000 Beograd

  •    Tel: 011/2910688, 061/6418409

  •    Mail: office@smithtravel.rs

         

FACEBOOK FEED

Svaki dan je dolce vita. 🇮🇹🛵

www.smithtravel.rs
#vikend #dolcevita #putovanja #smithtravel #dorcol
...

View on Facebook

INSTAGRAM FEED

MOGUĆNOST PLAĆANJA

© Copyright 2016 by Smith Travel

Feedback & Support