G R Č K A

...zemlja maslina...

ISTRAŽITE OSTRVA

VIŠE

ISTRAŽITE OBALU

VIŠE

Grčka je postala glavna destinacija za odmor. Unikatna kultura, prijatna topla mediteranska klima i neverovatna priroda su preduslov za dobar odmor. Uživatićete u besprekornim plažama, veoma čistom moru i u izuzetnom pogledu na zalazak Sunca. Neverovatne plantaže maslina, voćnjaci narandža, palme i jedinstvena arhitektura zauvek će Vam ostati u sećanju. Da bi Vaše letovanje u Grčkoj bilo zaista fantastično, pomoći ćemo Vam da izaberete pravo mesto, koje je idealno kako za Vas tako i za Vašu porodicu. Nudimo Vam veliki izbor hotela, apartmana, studija i vila. Želimo da provedete nezaboravno letovanje i posetite najbolja Grčka mesta.

 

Grčka kopno

Omiljeni deo Grčke za turiste je poluostrvo Halkidiki. Halkidiki je sačinjen od čuvena tri prsta Kasandra, Sitonija i Atos. Kasandra je “prvi prst” i najposećeniji deo Halkidikija. Izdvajaju je dugačke peščane plaže i bistro i veoma čisto more i pravi je izbor za divan odmor. Popularna mesta na ovom prstu su Hanioti, Pefkohori, Polihrono i mnoga druga. Sitonija je središnji prst na njoj se nalazi veoma popularno letovalište Neos Marmaras. Na ovom prstu možete naći divne uvale, do kojih se dolazi isključivo sa mora odnosno brodom. Atos je svakako najpoznatiji treći prst po čuvenoj Svetoj Gori. Sveta Gora predstavlja najaznačaniju znamenitost Atosa, ali takođe ovaj treći prst ima idealne uslove za turizam, nudi sjajne hotele i verujemo da ćete uživati ukoliko se odlučite da posetite ovo mesto.

 

Grčka ostrva

Grčka se nalazi na 97. po veličini mestu i broji preko 3000 ostrva, od kojih su 170 naseljena i upravo zbog toga je ova zemlja specifična. Jedna od najposećenijih ostrva za letovanje je Krit. Jedinstvenost Krita čini pre svega njegova istorija koja se bitno odražava i na mentalitet stanovništva, i na arhitekturu gradova.Mikonos je jedno od najatraktivnijih i najekskluzivnijih ostrva u Grčkoj. Ono po čemu je posebno ovo ostrvo jeste nestvarno plavetnilo mora, neverovatna arhitektura i luksuz kojim odiše.

 

Grčka je prava gurmanska zemlja koja nudi širok spektar uskusne hrane. Glavno tradicionlano jelo od mesa je giros koji se može naći na svakom ćosku i u svakom restoranu u Grčkoj. Grčki nacionaln sir je feta sir, koji se pravi od kozijeg mleka i prosečna potrošnja ovog sira po glavi stanovnika je najveća u svetu. Treća nezaobilazna stvar je grčki jogurt koji se obično poslužuje sa voćem, medom i orasima.

SMITH TRAVEL

  •   Kapetan Mišina 17, 11000 Beograd

  •    Tel: 011/2910688, 061/6418409

  •    Mail: office@smithtravel.rs

         

FACEBOOK FEED

Svaki dan je dolce vita. 🇮🇹🛵

www.smithtravel.rs
#vikend #dolcevita #putovanja #smithtravel #dorcol
...

View on Facebook

INSTAGRAM FEED

MOGUĆNOST PLAĆANJA

© Copyright 2016 by Smith Travel

Feedback & Support