R I M

...evropske metropole...

ISTRAŽITE RIM

VIŠE

Rim  je glavni grad Italije i regiona Lacio, ali i najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Prema legendi, grad su osnovali Romul i Rem 21.aprila 753 godine p.n.e. pa sa pravom nosi ime VEČNI GRAD.

Rim je kulturno-istorijski centar Italije i Evrope, a stari deo Rima je pravi muzej na otvorenom u kome se nalaze ostaci drevnih zgrada, trijumfalni lukovi, trg sa fontanama, Koloseum…najveći amfiteatar ikada izgrađen u Rimskom carstvu.

U Rimu Vas atrakcije čekaju na svakom koraku, ali ipak neke znamenitosti ne biste trebali da propustite. Bazilika sv. Ivana Lateranskog  službeno sedište pape, rimskog biskupa te je samim time i rimska katedrala. Takođe je jedan od vatikanskih poseda izvan teritorija Svete Stolice, a Lateranska bazilika ujedno je i najvažnija od četiri antičke papinske bazilike u Rimu.

Koloseum Jedno od 7 novih svetskih čuda zapravo se zove Flavijev amfiteatar, zato što je radove na njemu započeo Vespazijan iz porodice Flavijevaca 72. godine, a završio ih njegov sin Titus, osam godina kasnije. Smatra se da naziv Koloseum potiče od kolosalne skulpture cara Nerona, koja se nalazila ispred građevine gde su se održavale borbe gladijatora.

Fontana di Trevi, kraljica svih rimskih fontana. Uz Trevi je vezana i priča da svako ko želi da se vrati u ovaj grad treba da ubaci novčić u fontanu. Zanimljiv je i podatak da se na dnevnom nivou skupi i do tri hiljade eura u novčićima.

Grad fontana
Grad najboljih domaćih testenina
Grad dobrog vina
Grad espresso kafe

SMITH TRAVEL

  •   Kapetan Mišina 17, 11000 Beograd

  •    Tel: 011/2910688, 061/6418409

  •    Mail: office@smithtravel.rs

         

FACEBOOK FEED

Svaki dan je dolce vita. 🇮🇹🛵

www.smithtravel.rs
#vikend #dolcevita #putovanja #smithtravel #dorcol
...

View on Facebook

INSTAGRAM FEED

MOGUĆNOST PLAĆANJA

© Copyright 2016 by Smith Travel

Feedback & Support