B U D I M P E Š T A

...evropske metropole...

ISTRAŽITE BUDIMPEŠTU

VIŠE

ISTRAŽITE BUDIMPEŠTU

VIŠE

Budimpesta je glavni grad Mađarske, nastao spajanjem 1873. godine od Budima, odnosno Budima i Pešte, na tlu gde je nekad bilo Panonsko more. Prosečan broj stanovnika je oko 2 miliona. Dunav razdvaja grad na Budim i Peštu. Budim- predstavlja brdoviti deo, koji je šarmantnija i starija oblast, u čijoj atmosferi doprinose kaldrmisane ulice, male živopisne kuće i srednjovekovna kultura. Pešta je smeštena na prostranom i ravnom terenu i ona je komercijalna oblast. Odlikuje se modnim radnjama i širokim bulevarima. Ono što karakteriše ovaj grad jesu mostovi, koji su bili srušeni u II svetskom ratu, pa su ponovo sagrađeni. Najjača privredna grana je turizam, zahvaljujući banjama i termalnim izvorima.

 

Budimpesta je grad mostova, jedan od glavnih mostova koji morate videti je Lančani most. On je simbol ovog raskošnog grada. Glavno Dunavsko šetaliste se proteže od mosta Eržebet do Lančanog mosta, laganim hodom od oko 15 minuta možete stići do Budimskog zamka, sledeća znamenitost koju morate posetiti jer je baš taj zamak, nekadašnja rezidencija mađarskih kraljeva. Ono što takođe ne treba da propustite je zgrada čuvenog parlamenta. Ovaj prelepa građevina posebno zrači noću ima nestvarno osvetljenje. Najpoznatija ulica u Budimpešti je Vaci, čuvena pešačka zona i omiljena ulica turistima. Ukoliko zelite da se sklonite od gradske guzve Gradski park je najbolje mesto za vas. U njemu se organizuju novogodišnje proslave i veoma su popularne.

 

Nakon obilaska neverovatne arhitekture ono što nikako ne biste trebali da propustite su poznate mađarske čarde.One će uvesti u svet mađarske kuhinje, zato se prepustite čarima tradicinalnog čardaša, degustirajući najpoznatije mađarsko jelo gulaš ili paprikaš.

 

 

I na kraju, posle dobre hrane, naša preporuka je da se opustite u nekom od poznatih prestoničkih klubova ili kafića, a ako vam nije do noćno provoda, onda je idealni i pravi izbor za vas romantično krstarenje lepim plavim Dunavom .

Budimski mostovi
Noćni provod
Šoping zona
Mađarske čarde

SMITH TRAVEL

  •   Kapetan Mišina 17, 11000 Beograd

  •    Tel: 011/2910688, 061/6418409

  •    Mail: office@smithtravel.rs

         

FACEBOOK FEED

Svaki dan je dolce vita. 🇮🇹🛵

www.smithtravel.rs
#vikend #dolcevita #putovanja #smithtravel #dorcol
...

View on Facebook

INSTAGRAM FEED

MOGUĆNOST PLAĆANJA

© Copyright 2016 by Smith Travel

Feedback & Support