BEČ

...evropske metropole...

Bec je kulturna prestonica i predstavlja  ekonomsko, političko, umetničko i intelektualno središte Austrije. Sa neodoljivim šarmom i raskošnom arhitekturom ponosno čuva titulu jednog od najposećenijih gradova Evrope. Ovaj grad uspešno parira velikim gradovima poput Pariza i Rima. Beč je grad valcera u kome su nekad živeli i stvarali poznati kompozitori  poput Mocart, Štraus, Bah, Betoven.

 

I danas se svrstava među najznačajnije muzičke centre sveta, a nosi epitet i jednog od najslađih gradova starog kontinenta. Saher torta iz čuvenih hotela Sacher i poslastičarnice Demel omiljene su među turistima. Vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, ulica Mariahilfer ili Kärtner Strasse, Katedrala S. Stefana u kojoj se venčao Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu samo su deo uzbuđenja koje Vam ovaj grad nudi. Bec je jedna od najstarijih metropola u samom ‘srcu’ Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Grad koji je vekovima imao vodeću ulogu u kreiranju političke scene Evrope i ovog dela sveta. 

 

Za putovanje do Beča je potrebno minimum 8 sati ukoliko se odlučite da na put krenete autobusom ili automobilom, samo vreme putovanja varira zbog mogućeg zadržavanja na granicom prelazu, mada obično ne dolazi do nekog većeg zadržavanja, kada su normalne okolnosti. Ukoliko se odlučite da putujete avionom do ovog evropskog grada, aerodrom se nalazi na 18km od centra grada, u mestu Švehat. 

 

Beč ima bogatu ponudu što se tiče prodavnica i šoping centara. Najpoznatiji šoping centri su: SCS tržni centar, Lugner City, outlet Parndorf i mnogi drugi. Najpoznati mesto za šopingholičare je ulica Mariahilfer, koja se nalazi u samom centru Beča. Grad nudi i zabavni deo, najpoznatiji zabavni park je Prater, koji je namenjen svima onima koji vole rekreaciju, zabavu i adrenalin, a napravljen je tako da ima atrakciju za sve uzraste.                                             

Znamenitosti
Šoping
Hrana
Zabava

SMITH TRAVEL

  •   Kapetan Mišina 17, 11000 Beograd

  •    Tel: 011/2910688, 061/6418409

  •    Mail: office@smithtravel.rs

         

FACEBOOK FEED

Svaki dan je dolce vita. 🇮🇹🛵

www.smithtravel.rs
#vikend #dolcevita #putovanja #smithtravel #dorcol
...

View on Facebook

INSTAGRAM FEED

MOGUĆNOST PLAĆANJA

© Copyright 2016 by Smith Travel

Feedback & Support