B A R C E L O N A

...Katalonija...

Barselona je opisana u Servantesovom „ Don Kihotu“ kao cvet među najlepšim gradovima sveta. Čuveni arhitekta Antonio Gaudi je od Barselone napravio ogromnu galeriju umetničkih dela. Svaka njegova građevina u ovom gradu se razlikuje i svaka od njih nosi jedinstvenu poruku i motive. Najčuvenija građevina koju je projektovao Gaudi i po kojoj je Barselona nadaleko poznata je Sagrada Familija, velelepni hram koji još nije završen.

Mada mesto koje turisti najviše obožavaju da vide kada se nađu u Barseloni jesu Magične fontane. Prava je atrakcija sedeti na stepeništu ispred Nacionalne palate i posmatrati kombinaciju igre svetlosti, vode i muzike.

Pešačka zona Barselone, čuvena ulica Rambla koja predstavlja pravi duh ovog grada, okićena šarenilom cveća, ulični igrači,prodavci knjiga, pantomimičari i glumci čine ovu ulicu nezaobilaznom atrakcijom za turiste koji je rado posećuju u predvečernjim satima uživajući uz laganu šetnju i prijatnu okolinu.

Park Guelj predstavlja veličanstveni skup bašta, mozaika i kuća kao iz bajke. Nalazi se blizu centra iz kog kreće autobus koji staje ispred samog parka. Predstavlja savršeno mesto za sunčeva poslepodneva i što je još bolje u ovom parku možete uživati potpuno besplatno.

Nou Kamp, fudbalski hram Katalonskog kluba, spada pod mesta koje ljubitelji ovog sporta moraju obavezno posetiti. Ako se zadesite u vreme Lige šampiona, ne propustite da pogledate utakmicu na ovom stadionu i osetite zadivljujuću atmosferu prepunog stadiona sa 98.000 mesta. Barsin muzej godišnje primi preko milion posetilaca,tokom posete ovom muzeju imaćete jedinstvenu priliku da se slikate sa najdragocenijim trofejem svih fudbalskih takmičenja, trofejem Lige šampiona.

SMITH TRAVEL

  •   Kapetan Mišina 17, 11000 Beograd

  •    Tel: 011/2910688, 061/6418409

  •    Mail: office@smithtravel.rs

         

FACEBOOK FEED

Svaki dan je dolce vita. 🇮🇹🛵

www.smithtravel.rs
#vikend #dolcevita #putovanja #smithtravel #dorcol
...

View on Facebook

INSTAGRAM FEED

MOGUĆNOST PLAĆANJA

© Copyright 2016 by Smith Travel

Feedback & Support